Снимка: ТАСС, архив Папа Франциск изрази мнение, че търговците на оръжие

...
Снимка: ТАСС, архив Папа Франциск изрази мнение, че търговците на оръжие
Коментари Харесай

Папа Франциск: Конфликтът в Украйна е нужен на търговците на оръжие

Снимка: ТАСС, архив 

Папа Франциск изрази мнение, че търговците на оръжие са заинтригувани от украинския спор. „ Струва ми се, че тази война визира освен казуса сред Русия и Украйна, само че и продажбата на оръжие. Икономисти ми споделиха, че през днешния ден най-големият приход идва от вложения във „ фабриките на гибелта “, сподели папата на конференция на връщане от Марсилия, където взе участие в заключителната сесия на срещата на средиземноморските епископи, оповестява ТАСС.

Относно задачата на своя делегат, кардинал Матео Дзупи, папата означи, че се прави всичко допустимо. Той уточни като положително развитиете на въпроса за връщане на децата, взети от Украйна в Русия. По-рано ръководителят на Конференцията на италианските епископи Дзупи посети Киев, Москва, Вашингтон и Пекин.

Папата назовава украинците „ народ на мъчениците “ през по-голямата част от историята. „ Не би трябвало да си играем с това страдалчество и би трябвало да се опитаме да помогнем. Истинското във войните е това, което е допустимо, няма потребност да си сътворяваме илюзии, че на следващия ден двамата воюващи водачи ще отидат дружно на вечеря. Трябва да се опитаме да създадем това, което е допустимо, това, което е допустимо “, добави Франциск.

Той не скри също, че изпитва известно отчаяние, макар че Държавният секретариат прави всичко допустимо. „ Сега някои страни вършат крачка обратно, не дават оръжие (...), само че украинците остават мъченици в този развой “, счита Франциск.

По-рано на конференция след работата на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации съветският външен министър Сергей Лавров уточни, че западните страни дават от ден на ден оръжия на Украйна. Той цитира статистика, съгласно която минимум 170 милиарда $ към този момент са вложени във военна помощ на Киев, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР